Z lode pri Indonézii zachránili desiatky ľudí, ďalších hľadajú

Takmer štyri desiatky ľudí sa doteraz podarilo zachrániť z vôd pri indonézskom ostrove Sulawesi, kde v sobotu uviazla loď s viac ako stovkou cestujúcich. Záchrannú akciu sťažujú búrky a veľké vlny.

19.12.2015 16:34 , aktualizované: 20.12.2015 15:22
Indonézia, loď Foto: ,
Záchranári, polícia a obyvatelia vyberajú telo obete, ktorá zahynula pri potopení lode.
debata

Najmenej traja ľudia, z toho dve deti, zomreli a 76 je nezvestných, oznámili v nedeľu úrady.

Hovorca ministerstva dopravy Roki Azikin agentúre AP povedal, že z mora bolo doteraz vytiahnutých 39 ľudí, ktorí na sebe mali záchrannú vestu. Štyri osoby vyslobodili rybári zo siete na ryby, kam sa títo ľudia zachytili, a odviezli ich do nemocnice. „Ďalší cestujúci sa záchrannými vestami sú stále v mori a my ich evakuujeme,“ povedal Azikin.

Po obdržaní tiesňového volania úrady podľa AP vyslali na pomoc šesť záchranných plavidiel. Ohrozená loď s trhlinou v boku, nefunkčnými motormi a problémami s rádiovým spojením sa niekoľko hodín držala na hladine, ale nakoniec klesla ku dnu. Miestne médiá uvádzajú rôzne údaje o počte ľudí na palube, a to od 108 do 122. Podľa Azikina medzi nimi bolo 14 detí.

V Indonézii, ktorá sa rozkladá na približne 17 500 ostrovoch, sú lodné nehody bežné. Na vine je väčšinou preťaženie plavidiel a chabé bezpečnostné predpisy.

debata chyba
Viac na túto tému: #indonézia #potopená loď