Francúzske lietadlo núdzovo pristálo v Keni, išlo o falošný poplach

Za "falošný poplach" označilo vedenie spoločnosti Air France dnešný incident, keď jej civilné dopravné lietadlo smerujúce z ostrova Maurícius do Paríža muselo núdzovo pristáť v kenskom pobrežnom meste Mombasa po objavení podozrivého zariadenia na palube, ktoré pripomínalo bombu.

20.12.2015 11:10 , aktualizované: 16:57
lietadlo, Keňa Foto: ,
Lietadlo Air France po núdzovom pristátí v Mombase.
debata (2)

Informovala o tom agentúra AP.

Generálny riaditeľ Air France Frédéric Gagey uviedol, že podozrivé zariadenie objavené na toaletách bolo vyrobené z kartónu, papiera a časovača. „Táto vec neobsahovala výbušniny,“ povedal Gagey na tlačovej konferencii v Paríži.

Zagratuloval posádke stroja za chladnokrvnú reakciu. Taktiež poznamenal, že pred odletom bola na toaletách vykonaná bezpečnostná kontrola. Odmietol, že by došlo k zlyhaniu bezpečnosti.

Nemenovaný predstaviteľ kenskej polície informoval, že vypočúvali šiestich pasažierov. Kenský minister vnútra Joseph Nkaissery ešte predtým oznámil, že dvaja z cestujúcich sú podozriví z uloženia podozrivého predmetu na toaletách.

Civilné dopravné lietadlo Boeing-777 smerujúce z ostrova Maurícius do Paríža bezpečne pristálo na medzinárodnom letisku Moi približne pol hodinu po polnoci miestneho času. Na podozrivé zariadenie upovedomil kapitána palubný personál.

Lietadlo so 459 cestujúcimi a 14 členmi posádky bolo po pristátí na kenskom letisku evakuované. Podozrivú výbušninu experti vybrali z lietadla a odoslali na analýzu.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #lietadlo #keňa #Air France