Záchranári našli dvoch preživších zo stroskotanej lode pri Indonézii

Záchranári v utork vytiahli z mora ďalších dvoch živých ľudí z trajektu, ktorý v sobotu stroskotal pri brehoch Indonézie.

22.12.2015 14:50
Indonézia, loď Foto:
Policajti pátrajú po nezvestných z lode, ktorá sa potopila pri ostrove Sulawesi.
debata

Jedným zo zachránených je kapitán potopeného plavidla, uviedla agentúra Reuters. Pátranie po zvyšných desiatkach nezvestných medzitým pokračuje.

Z trajektu, na ktorého palube bolo 118 cestujúcich, sa doteraz podarilo zachrániť 41 ľudí. Zatiaľ sú sú traja mŕtvi, ktorých telá boli z mora vytiahnuté. Zvyšných 74 osôb je stále nezvestných. Do pátrania po nich v zálive pri ostrove Sulawesi, odkiaľ trajekt v sobotu vyslal tiesňové volanie, sa zapojili vrtuľníky, rybárske lode a člny.

„Budeme pokračovať v hľadaní až do siedmeho dňa,“ povedal podľa Reuters Alamsyah, šéf Úradu pre riešenie katastrof na ostrove Sulawesi. „Vzhľadom k tomu, že (nezvestní) sú tam niekde už 72 hodín, som trochu pesimistický, ale dnes sme našli ďalších dvoch živých, tak sa za tých 74 ľudí modlím,“ dodal.

Zachránený kapitán je podľa Alamsyaha v zlom fyzickom stave. „Okolo neho sú zavedené prísne bezpečnostné opatrenia a neskôr hoe v rámci vyšetrovania vypočujú,“ poznamenal.

Jedna z preživších televíznej stanici TvOne opísala, že cestujúci začuli silný rachotivý zvuk, po ktorom sa loď otriasla, naklonila sa a začala do nej prúdiť voda. Žena a jej rodina boli vymrštené do mora, kde ich rozdelili obrovské vlny.

„Tá vlna bola strašne veľká, ako blížiaca sa hora, veľká ako dom,“ popísala hrozný zážitok žena, ktorá sa zachránila spolu s vnučkou. Ďalší traja členovia rodiny sú však stále nezvestní.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #loď #indonézia #nehoda lode