Obama vyzval vo vianočnom posolstve na súcit voči druhým ľuďom

Prezident USA Barack Obama vyzval v piatok vo svojom každoročnom vianočnom posolstve Američanov, aby nasledovali príklad Ježiša Krista pri láske k blížnym a súcite.

25.12.2015 17:56
Barack Obama, USA, prezident Foto:
Americký prezident Barack Obama.
debata (51)

Takýto duch ich podľa neho spája bez ohľadu na náboženstvo, napísali washingtonské noviny The Hill. „Dnes naša rodina, rovnako ako milióny Američanov a kresťanov po celom svete, oslavuje narodenie Ježiša a hodnoty, ktoré žil vo vlastnom živote,“ uviedol Obama. „Správať sa jeden k druhému s láskou a súcitom. Starať sa o ľudí na okrajoch spoločnosti: o chorých a hladných, chudobných a prenasledovaných, o cudzincov, ktorí potrebujú prístrešie – alebo len nejaký láskavý čin.“

Obamovo posolstvo sa zdá byť adresované najmä verejnosti rozrušenej po teroristických útokoch v Paríži a kalifornskom San Bernardine, po ktorých sa snaží čeliť búrlivej rétorike republikánskeho prezidentského kandidáta Donalda Trumpa. Na Američanov znova apeloval, aby sa nepoddali islamofóbii a ostali otvorení prijímaniu utečencov unikajúcich pred tzv. Islamským štátom v Iraku a Sýrii.

„To je duch, ktorý nás spája – nielen ako kresťanov, ale ako Američanov všetkých vyznaní,“ povedal Obama. „O tom sú tieto sviatky: zísť sa ako jedna americká rodina a osláviť naše šťastie a hodnoty, ktoré sú nám drahé.“

Americký prezident a jeho manželka Michelle, ktorá ho pri nahrávaní posolstva sprevádzala, vyzvali tiež Američanov, aby si uctili cez sviatky službu armádnych príslušníkov brániacich uvedené hodnoty v uniforme.

Obama s manželkou a dvoma dcérami je v súčasnosti na dvojtýždňovej dovolenke na Havaji, čo je ich rodinná vianočná tradícia.

51 debata chyba
Viac na túto tému: #USA #Barack Obama