Kremeľ privíta tisíce detí pri novoročnom stromčeku

Viac ako päť tisícok detí z celého Ruska čakajú v sobotu v sídle ruského prezidenta, v moskovskom Kremli, kde v predvečer novoročných sviatkov začína séria osláv a hier určená najmenším Rusom a Ruskám zo všetkých končín zeme.

26.12.2015 09:25
debata (14)

Najväčšie šance na zaradenie do detských delegácií mieriacich do Kremľa majú podľa agentúry TASS jednotkári, víťazi olympiád všetkého druhu a deti zo sirotincov. Akcia nesie úradne znejúci názov, ktorý by sa dal do slovenčiny preložiť pravdepodobne ako Celoštátny stromček.

„Rozpočet akcie v tomto roku dosahuje 80 miliónov rubľov (asi 28 miliónov Sk), čo je s prihliadnutím na infláciu približne rovnako ako pred rokom,“ povedal šéf kremeľskej administratívy Alexander Kolpakov. „Na sviatku pre deti by sa šetriť nemalo. Vzhľadom na celkovú situáciu však nebudeme rozhadzovať,“ do­dal.

Mladí hostia môžu očakávať hudobné rozprávkové predstavenie s účasťou asi 1 500 spevákov, hercov, hudobníkov a členov detských súborov, ktorému budú predchádzať rôzne zábavné súťaže. A tiež sa môžu tešiť, že si z Kremľa odnesú darček v podobe balíčka sladkostí. Predstavenia sa potom budú opakovať až do konca novoročných prázdnin, rovnako ako vlani, kedy ich videlo cez 200-tisíc malých divákov. V Rusku, podobne ako v ďalších bývalých sovietskych republikách, nie sú hlavným sviatkom roka Vianoce, ale Nový rok.

14 debata chyba
Viac na túto tému: #deti #Rusko #Nový rok