Na Silvestra bude vo Viedni kvôli hrozbe terorizmu viac policajtov

Až 250 policajtov vyšlú tri rakúske spolkové krajiny na Silvestra do hlavného mesta kvôli zvýšeným bezpečnostným opatreniam. S odvolaním sa na policajného hovorcu to uviedla agentúra APA.

28.12.2015 22:35
debata (7)

V sobotu viedenská polícia oznámila, že ju „spriatelená“ spravodajská služba varovala pred možnou streľbou či bombovým útokom v niektorej z európskych metropol na prelome starého a nového roka. Žiadne odporúčanie zrušiť silvestrovské oslavy však rakúske úrady nevydali.

Do Viedne príde na konci roka 250 príslušníkov polície z Dolného Rakúska, Burgenlandu a Štajerska, aby posilnili hliadky metropolitnej polície, uviedol policajný hovorca Patrick Maierhofer. Strážiť by mali predovšetkým oslavy v centre mesta, kam prichádza vítať Nový rok až 800-tisíc turistov a obyvateľov mesta. Podľa Maierhofera úrady žiadne akcie nezakázali a zatiaľ to ani neplánujú.

Sobotňajšie varovanie viedenskej polície dostalo niekoľko európskych metropol. O ktoré ide, Rakúšania neoznámili. Varovanie prišlo šesť týždňov po útokoch v Paríži, kde islamisti zavraždili na rôznych miestach 130 ľudí a ďalších najmenej 350 zranili.

7 debata chyba
Viac na túto tému: #terorizmus #Viedeň