V zariadení pre utečencov v Nemecku sa strieľalo

Niekoľko výstrelov padlo v nemeckom ubytovacom zariadení pre utečencov v obci Dreieich pri Frankfurte nad Mohanom v spolkovej krajine Hesensko. Informovala o tom agentúra DPA s tým, že jedna z guliek ľahko zranila 23-ročného muža.

04.01.2016 11:41
debata (18)

Strely boli vypálené cez okno nadránom krátko pred 02.30 h smerom do ubytovne v Dreieichu, uviedla polícia. Jedna guľka zasiahla spiaceho žiadateľa o azyl. Nemenovaného mladíka následne odviezli do nemocnice a po krátkom lekárskom ošetrení ho prepustili.

Motív tohto incidentu nie je známy a polícia začala jeho vyšetrovanie. Muníciu ani prípadný xenofóbny charakter tejto streľby úrady komentovať odmietli. „Môže ísť o čokoľvek. Vyšetrujeme všetky možnosti," povedal hovorca polície. Oblasť kvôli zbieraniu dôkazov uzavreli, polícia vyzvala prípadných svedkov, aby sa prihlásili vyšetrovateľom.

Streľba v Dreieichu je posledným incidentom v rámci vlny zločinov proti žiadateľom o azyl či cudzincom v Nemecku. Berlín iba v roku 2015 prijal na svoje územie vyše milión blízkovýchodných utečencov a migrantov, prichádzajúcich prevažne z chudobou a vojnou sužovaných štátov.

Nemecké úrady zaznamenali do polovice novembra celkovo 1610 násilných kriminálnych činov namierených proti migrantom a azylovým domom.

18 debata chyba
Viac na túto tému: #Nemecko #streľba #utečenci #azylový dom