Janukovyčova rezidencia na Kryme zrejme pripadne Putinovi

Nedobudovaná rezidencia bývalého ukrajinského prezidenta Viktora Janukovyča na Kryme bude prevedená do vlastníctva kancelárie ruského prezidenta Vladimira Putina. Napísal to ruský spravodajský server FlashCrimea.

08.01.2016 12:13
januk Foto:
Nedostavaná rezidencia Viktora Janukovyča na Kryme.
debata (58)

Pozemky s palácom na krymskom myse Ajja južne od Sevastopolu boli vraj formálne vo vlastníctve Janukovyčovho syna Oleksandra.

Po ruskej anexii Krymu v marci 2014 okupačná ruská správa veľa objektov na polostrove „zoštátnila“. Nedostavaná Janukovyčova rezidencia mala podľa FlashCrimea pôvodne pripadnúť mestu Sevastopol, ktorý na atraktívnom mieste na južnom cípe Krymu chcel vybudovať rekreačné stredisko. „Teraz padlo rozhodnutie, že objekt bude odovzdaný kancelárii ruského prezidenta,“ napísal server.

V rozhovore pre agentúru TASS to v piatok pripustil Sevastopoľskýé gubernátor Sergej Meňajlo. „Objekt na myse Ajja, ktorý niektoré médiá prekrstili na Janukovyčovu rezidenciu, môže byť odovzdaný ruským úradom. Ďalší jeho osud sa bude riešiť na štátnej úrovni,“ konštatoval gubernátor.

Server FlashCrimea napísal, že v roku 2007 kúpil pozemok prostredníctvom svojich firiem starší Janukovyčov syn Oleksandr za 6,3 milióna hrivien. Stavbu prezidentskej rezidencie však dokončili.

Podnikateľ Oleksandr Janukovyč, starší z dvoch exprezidentových synov, je na Ukrajine stíhaný pre podozrenie z finančných machinácií a falšovania listín. Zdržiava sa v zahraničí.

58 debata chyba
Viac na túto tému: #Rusko #Viktor Janukovyč #Ukrajina #rezidencia #Krym