Ozbrojenci zaútočili na hotel v Hurghade

Traja zahraniční turisti utrpeli zranenia pri piatkovom útoku na hotel v egyptskom letovisku Hurghada. Išlo o dvoch občanov z Rakúska a jedného Švéda, oznámilo egyptské ministerstvo vnútra, ktoré citovala agentúra AP.

08.01.2016 20:45 , aktualizované: 09.01.2016 09:00
debata (31)

Na štvorhviezdičkový hotel Bella Vista zaútočili dvaja predpokladaní militanti. Bezpečnostné zložky útok odrazili: jedného útočníka zabili a druhého vážne zranili a zatkli.

V hoteli, kde sa strieľalo, sú ubytovaní aj dvaja Slováci, ale obidvaja sú v poriadku. Uviedol to rezort slovenskej diplomacie, ktorý celkovo eviduje v Hurghade osem Slovákov.

Podľa egyptského rezortu vnútra dvaja muži ozbrojení nožmi a vzduchovými zbraňami vtrhli do reštaurácie hotela Bella Vista a zaútočili na prítomných turistov. Zabitého útočníka úrady identifikovali ako 21-ročného Muhammada Hasana Mahfúza, študenta z mesta Gíza pri Káhire. Trojicu zranených turistov previezli do nemocnice a lekári ich stav nepovažujú za vážny. Jedného z nich ešte v ten istý deň prepustili.

Podľa správ svedkov sa útočníci dostali k hotelu od pláže. Jeden z nich sa údajne pokúsil vziať ako rukojemníčku istú turistku, ktorú ohrozoval nožom. Následne ho však zastrelil policajt, uviedla agentúra Reuters.

31 debata chyba
Viac na túto tému: #terorizmus #Egypt #Hurghada