Francúzska televízia zverejnila prvé zábery z úteku Abdeslama

Francúzska televízna stanica BFM TV priniesla zrejme prvé snímky hľadaného Salaha Abdeslama, ktorý je hlavným podozrivým v súvislosti s novembrovými útokmi v Paríži. Snímky pochádzajú z bezpečnostnej kamery na čerpacej stanici vo Francúzsku 14. novembra, teda deň po útokoch, ktoré si vyžiadali 130 mŕtvych.

12.01.2016 07:36
debata (5)

Abdeslam je pravdepodobne jediným priamym účastníkom parížskych atentátov, ktorému sa stále darí unikať. Na obrázkoch, ktoré televízna stanica zverejnila na internete, kráča muž identifikovaný ako Abdeslam, má ruky vo vreckách a vyzerá uvoľnene.

Má sa za to, že Abdeslam zavolal 14. novembra skoro ráno z Paríža svojim priateľom Mohamedovi Amrimu a Hamzovi Attovi, aby ho vyzdvihli a odviezli do Belgicka.

Podľa BFM si trojica mužov cestou z Paríža do Bruselu urobila asi štvrťhodinovú zastávku na čerpacej stanici neďaleko belgickej hranice, kde ich nafilmovala bezpečnostná kamera. V tom čase vraj už za sebou mali tri policajné kontroly. Policajti ich nezadržali, pretože Salaha Abdeslama v tom čase ešte s útokmi nespájali.

Skupinka sa potom vydala na cestu a obaja údajní spolupáchatelia vysadili Abdeslama v bruselskej štvrti Laeken. Abdeslam napriek medzinárodnému zatykaču polícii naďalej uniká. Amriho aj Atta nasledujúci deň zadržali v bruselskej štvrti Molenbeek. Akýkoľvek podiel na teroristických útokoch odmietajú.

5 debata chyba
Viac na túto tému: #teror v Paríži #Salah Abdeslam