Polícia evakuovala budovu Opery v Sydney kvôli nespresnenej hrozbe

Austrálska polícia vo štvrtok evakuovala všetky osoby z budovy Opery v Sydney a z pobrežnej štvrti Manly. Operácia prebehla na základe "informácií na sociálnych sieťach", informoval spravodajský server BBC News. Žiadne podrobnosti o povahe týchto informácií či o prípadnej hrozbe polícia zatiaľ nezverejnila.

14.01.2016 07:37 , aktualizované: 08:46
debata

V preslávenej sydneyskej Opere zrušili popoludňajšie koncerty a podľa záberov z vrtuľníkov je táto zvyčajne rušná oblasť úplne vyľudnená. Kvôli policajnej akcii bol tiež zastavili prevádzku kompy medzi štvrťami Manly a časťou Sydneyského prístavu známu ako Circular Quay.

Polícia oblasť uzavrela okolo druhej popoludní miestneho času a ohradila ju kovovými zátarasami. Podľa úradov išlo o „preventívne opatrenia“, napísal Sydney Morning Herald.

Austrálčan Craig Gill bol práve vo vnútri Opery a kupoval si lístky na predstavenie, keď sa objavila polícia a všetkých vyzvala na odchod. „Myslel som si, že je to súčasť predstavenia,“ povedal novinárom. Evakuácia budovy podľa jeho slov chvíľu trvala, ale všetko sa obišlo v pokoji a bez paniky, pretože nikto vlastne netušil, o čo ide. „Ale lístky som kúpil, a to je všetko, na čom mi záleží,“ dodal.

Reštaurácia Bennelong v budove Opery naďalej prijíma rezervácie na štvrtkový večer a podľa jej recepčnej sa nedeje nič nezvyčajné. „Prevádzka beží ako obvykle,“ uviedla.

debata chyba
Viac na túto tému: #hrozba #Austrália #sydney