Clintonová v debate demokratických kandidátov útočila na Sandersa

Favoritka na prezidentskú kandidatúru za amerických demokratov Hillary Clintonová v poslednej televíznej debate pred primárkami útočila v nedeľu večer na svojho hlavného rivala Bernieho Sandersa. Reagovala tak podľa agentúry Reuters na rast jeho preferencií v prieskumoch.

18.01.2016 07:49
clinton, sanders Foto: ,
Hillary Clintonová a Bernie Sanders počas poslednej televíznej debaty demokratov pred primárkami.
debata (6)

Clintonová celkovo v prieskumoch stále vedie, Sanders má však podľa najnovších predvolebných ankiet nádej vyhrať v štátoch Iowa a New Hampshire, v ktorých sa začiatkom februára začnú stranícke primárky Demokratickej strany. Tretí z kandidátov Martin O'Malley za oboma veľmi zaostáva.

Bývalá ministerka zahraničných vecí USA Clintonová vo štvrtej televíznej debate vyhlásila, že Sanders je príliš „mäkký" v presadzovaní kontroly nad držaním zbraní v krajine a že jeho návrhy v oblasti zdravotníctva sú neuskutočniteľné. Tiež mu pred divákmi vyčítala, že chce zvýšiť dane stredným vrstvám.

Teraz sa čaká na verdikt komentárov, ktorý z kandidátov bol v poslednej debate najúspešnejší. Po minulej televíznej debate v druhej polovici decembra sa médiá zhodli, že večer nemal jasného víťaza a do vtedy suverénnou pozíciou bývalej ministerky zahraničných vecí nestriasol.

6 debata chyba
Viac na túto tému: #voľby #USA #demokrati #Hillary Clinton #primárky #Bernie Sanders