Pred ruskou ambasádou v Kábule sa odpálil atentátnik

Najmenej sedem mŕtvych a 25 zranených si vyžiadal samovražedný útok v afganskej metropole Kábul, informovala o tom afganská polícia. Atentát bol namierený proti zamestnancom afganskej súkromnej ​​televízie Tolo, ktorá vydáva aj internetové spravodajstvo.

20.01.2016 16:18 , aktualizované: 16:57
Afganistan, Kabul Foto: ,
Požiarnici na mieste výbuchu. Samovražedný atentátnik sa odpálil v čase podvečernej špičky.
debata (3)

Samovražedný atentátnik narazil vozidlom s výbušninami do minibusu, ktorý rozvážal členov jedného zo štábov televíznej stanice domov, oznámila agentúre AFP jedna z novinárok televízneho kanálu.

Zodpovednosť za útok nesie pravdepodobne radikálne hnutie Taliban, ktoré sa k nemu síce neprihlásilo, ale vlani v októbri oznámilo, že hlavné televízne stanice Tolo a 1TV považuje za legitímne vojenské ciele.

Afganské nezávislé médiá často kritizujú okrem iného násilnosti islamských extrémistov. Taliban ich obviňuje z toho, že podávajú falošné informácie.

Útok sa odohral v blízkosti ruského veľvyslanectva. Nikto z jeho personálu nebol zranený, potvrdili to ruské diplomatické zdroje agentúre TASS. Podľa agentúry DPA sa v oblasti nachádza aj sídlo afganského parlamentu a úrady niekoľkých mimovládnych organizácií.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Afganistan #atentát