V Egejskom mori sa utopilo najmenej 21 migrantov, stovka je nezvestná

Najmenej 21 migrantov, vrátane šiestich detí, sa ráno utopilo v Egejskom mori pri stroskotaní dvoch plavidiel. Až sto ďalších ľudí je nezvestných. Podľa médií o tom ráno informovala grécka pobrežná stráž.

22.01.2016 10:09
debata (6)

K prvému nešťastiu došlo hodinu a pol po polnoci. Z lode, ktorá narazila na útes, sa 48 osôb podarilo v zdraví dostať na ostrov Farmakonisi, ale prinajmenšom sedem ľudí prišlo o život. Záchranári objavili telá šiestich detí a jednej ženy.

O niekoľko hodín neskôr sa pri ostrove Kalolimnos prevrhla ďalšia loď a v priebehu dopoludnia našli telá 14 obetí. Nešťastie prežilo 26 ľudí, ktorí podľa gréckej televízie polícii povedali, že na palube bolo pri plavbe z Turecka 70 až 100 ďalších utečencov.

Najmenej 12 migrantov, vrátane detí, zahynulo vo štvrtok pri podobnom nešťastí na ceste z Turecka k gréckym ostrovom. Tureckej pobrežnej stráži sa podarilo zachrániť 28 ľudí.

Stovky až tisíce utečencov sa v týchto dňoch ďalej pokúšajú dostať na vratkých člnoch z Turecka do Európy. Zamestnávajú pritom príslušníkov gréckych a tureckých námorných hliadok, ktorí ich denne zachraňujú desiatky až stovky.
6 debata chyba
Viac na túto tému: #Grécko #Turecko #utečenci #utopenie #migranti #Egejské more #námorná hliadka