Nemecko: Silvestrovské útoky sa odohrali v 12 spolkových krajinách

Silvestrovské napádanie žien podľa kolínskeho scenára sa odohrali v 12 zo 16 nemeckých spolkových krajín. Informovali o tom v sobotu nemecké stanice NDR a WDR s odvolaním sa na internú správu Spolkového kriminálneho úradu (BKA).

23.01.2016 18:22
debata (45)

Len v najľudnatejšej spolkovej krajine Severnom Porýní-Vestfálsku oznámili 384 sexuálnych útokov, najmä v Kolíne nad Rýnom, Düsseldorfe a Bielefelde. Z toho 116 prípadov pritom bolo v kombinácii s majetkovými deliktmi.

Podľa svedkov aj polície sa v okolí kolínskej hlavnej stanice a katedrály počas silvestrovskej noci zišlo tisíc ľudí arabského a severoafrického pôvodu. Z davu sa vyčlenili skupiny mužov, ktorí obkľučovali ženy, sexuálne ich napádali a okrádali.

Podobné útoky sa odohrali aj v iných nemeckých mestách, ale ich rozsah bol rôzny. Napríklad v Hamburgu zaznamenali 195 trestných oznámení, pričom väčšinou išlo čisto o sexuálne delikty. V ďalších spolkových krajinách už bolo prípadov výrazne menej.

V Hesensku ich bolo 31, v Bavorsku 27, v Bádensku-Württembersku 25, v Brémach 11 a v Berlíne šesť. Jednotlivé prípady takýchto trestných činov sa objavili ešte v Dolnom Sasku, Brandenbursku, Sasku, Porýní-Falcku a Sársku.

Vyšetrovanie však ešte nie je uzavreté. Zatiaľ ani neexistujú dôkazy, že by sa páchatelia medzi sebou dohovárali. Isté však je, že väčšinou to boli mladí muži vo veku od 17 do 30 rokov.

Obete hovorili často o mužoch „južanského“ alebo „arabského“ vzhľadu. Skutočný pôvod podozrivých je však ťažké určiť, kým nebudú vyšetrení.

45 debata chyba
Viac na túto tému: #Nemecko #sexuálne obťažovanie