Kanada: Z piatkovej štvornásobnej vraždy obvinili 17-ročného mladíka

Kanadská polícia vzniesla štyri obvinenia z vraždy prvého stupňa a sedem obvinení z pokusu o vraždu voči 17-ročnému mladíkovi, ktorý je podozrivý z piatkovej streľby v provincii Saskatchewan. S odvolaním sa na miestne úrady o tom informovala agentúra Associated Press.

24.01.2016 09:01
debata (2)

Mladík mal podľa obžaloby najprv doma zastreliť svojich dvoch bratov vo veku 13 a 17 rokov. Následne mal v zabíjaní pokračovať v škole, kde po streľbe zostali ďalší dvaja mŕtvi – mladý učiteľ a pomocná učiteľka. Ďalších sedem ľudí, ktorí utrpeli zranenia, sa momentálne nachádza v starostlivosti lekárov v miestnej nemocnici.

S odvolaním sa na kanadskú legislatívu pre trestné činy spáchané mladistvými polícia nezverejnila meno obvineného adolescenta. Polícia odmietla informovať aj o motíve činu či typu zbrane, ktorá bola na vraždy použitá.

K útokom došlo v domorodej komunite v odľahlom mestečku La Loche s asi 3 000 obyvateľmi. „Má to obrovský vplyv na komunitu v La Loche. Je to súčasť meniacej sa doby. Zažívame viac násilia,“ uviedol náčelník kanadskej kráľovskej jazdnej polície Grant St. Germaine.

„Nedokážem slovami popísať šok a zármutok z otrasných udalostí v La Loche. Myslím a modlím sa za všetky obete, ich rodiny, priateľov a všetkých ľudí v ich komunite,“ uviedol ešte v piatok premiér provincie Saskatchewan Brad Wall, ktorý mestečko plánuje v nedeľu osobne navštíviť.

Do školy La Loche Community School chodí približne 900 detí od predškolského veku po 12. ročník. K streľbe došlo v budove určenej pre stredoškolákov.

K streľbe na školách dochádza v Kanade zriedkavo. K vôbec najkrvavejšiemu masakru došlo na montrealskej École Polytechnique v roku 1989, kde Marc Lepine zastrelil 14 študentiek a následne zbraň obrátil proti sebe.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #streľba #Kanada #obvinenie z vraždy