Thajsko potvrdilo druhý prípad nákazy MERS

Thajské ministerstvo zdravotníctva potvrdilo v nedeľu druhý prípad nákazy blízkovýchodným respiračným syndrómom (MERS) na území krajiny. Informovala o tom agentúra Reuters.

24.01.2016 09:08
debata (2)

Thajský minister zdravotníctva Piyasakol Sakolsatayadorn uviedol, že prítomnosť vírusu sa zistila u 71-ročného muža z Ománu, ktorý do Thajska pricestoval v piatok.

„Po tom, čo išiel taxíkom do hotela sa uňho vykonali testy na vírus a zistila sa prítomnosť MERS,“ uviedol Sakolsatayadorn. „Tento prípad sa zistil rýchlo, takže verejnosť by nemala prepadnúť panike,“ dodal minister.

Thajské úrady preventívne sledujú ďalších 37 ľudí vrátane syna nakazeného muža, ktorý s ním cestoval.

Prvý prípad nákazy sa v Thajsku objavil v júni 2015 – takisto u muža z Ománu. Podnikateľ, ktorý pricestoval do Bangkoku kvôli liečbe srdcového ochorenia, sa z MERS zotavil.

Ochorenie MERS prvýkrát identifikovali u ľudí v roku 2012 v Saudskej Arábii a väčšina prípadov sa vyskytla na Blízkom východe. Izolované prípady sa vyskytli v Ázii, potom sa rozvinula epidémia v Južnej Kórei.

MERS spôsobuje koronavírus z rovnakého kmeňa, ako je vírus SARS, ktorý v rokoch 2002–2003 vyvolal v Číne smrtiacu epidémiu.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Thajsko #vírus MERS #MERS