Žurnalistov napadli na protiimigračnej demonštrácii v Nemecku

Členovia televízneho štábu, pokrývajúci protiimigračný protest vo východonemeckom Magdeburgu, sa v stredu večer stali terčom útoku paprikovým sprejom.

28.01.2016 10:17
debata (14)

Oznámila to agentúra DPA s odvolaním sa na miestnu políciu. K incidentu došlo na proteste pravicovo-populistickej strany Alternatíva pre Nemecko (AfD), na ktorom sa zúčastnilo asi 600 ľudí.

Páchateľa útoku polícia zadržala a vzala do väzby pre podozrenie zo spáchania trestného činu. Napadnutých členov televízneho štábu museli ošetriť zdravotníci.

V uliciach Magdeburgu, ktorý bol v čase studenej vojny súčasťou komunistického Východného Nemecka, sa v stredu večer zišlo aj zhruba 150 odporcov AfD.

AfD nemá zastúpenie v ústrednom nemeckom parlamente, avšak prenikla do zastupiteľstiev niekoľkých spolkových krajín i do europarlamentu.

V tohtotýždňovom prieskume verejnej mienky skončila s približne desaťpercentnou podporou na treťom mieste za dvojicou strán súčasnej vládnej koalície kancelárky Angely Merkelovej. Nárast popularity AfD podľa pozorovateľov súvisí so súčasnou migračnou krízou.

14 debata chyba
Viac na túto tému: #útok #Nemecko #novinári #paprikový sprej #AfD