Dozor na karnevale v Kolíne zabezpečí vyše 2 000 policajtov

Na veľkolepom pouličnom karnevale, ktorý sa tento týždeň koná v nemeckom Kolíne nad Rýnom, nie je podľa tamojších úradov možné zaručiť stopercentnú bezpečnosť.

01.02.2016 17:13
ahmadínedžád, obama Foto:
Karneval v Kolíne. (Ilustračné fotoň
debata (11)

Poriadkové zložky však budú na podujatie dohliadať v plnom nasadení, aby tak účastníkov uistili, že si môžu karneval bez obáv vychutnať. Informovala o tom agentúra AP.

Šéf miestnej polície Jürgen Matheis sa v súvislosti s udalosťami zo silvestrovskej noci rozhodol zdvojnásobiť počet policajtov, ktorí budú slúžiť počas karnevalu. Do kolínskych ulíc tak v priebehu podujatia, ktoré sa začína už tento štvrtok a končí budúcu (popolcovú) stredu, nasadia vyše 2 000 policajtov a tiež 350 kadetov.

Kolínska polícia bude v rámci podujatia zároveň spolupracovať so spolkovou políciou, požiarnikmi, záchranármi a ďalšími jednotkami. Do ulíc rozmiestnia aj väčšie množstvo bezpečnostných kamier.

Matheis dodal, že polícia počíta aj s možnou hrozbou teroristického útoku, s akou v súčasnosti treba rátať pri akomkoľvek rozsiahlom podujatí.

V priebehu silvestrovskej noci došlo v Kolíne nad Rýnom, ako aj v ďalších mestách Nemecka, k masovému páchaniu trestnej činnosti, najmä zo strany mužov arabského alebo severoafrického výzoru. Viacerí z nich sa dopustili sexuálneho obťažovania žien a krádeží, čo následne vyvolalo pobúrenie nielen u domáceho obyvateľstva, ale aj v rámci početnej komunity migrantov v Nemecku.

11 debata chyba
Viac na túto tému: #Nemecko #polícia #imigranti #Kolín