Samovražedný útočník v Kábule zabil 20 ľudí

Najmenej 20 mŕtvych a takmer tri desiatky zranených má na svedomí samovražedný atentátnik, ktorý zaútočil pri policajnej stanici v afganskej metropole Kábule.

01.02.2016 18:22
samovražedný útok, Afganistan Foto: ,
Afganské bezpečnostné sily vyšetrujú miesto samovražedného útoku pri bráne civilnom poriadkovej polície v Kábule, kde zomrelo niekoľko ľudí.
debata

Uviedla to agentúra AFP s odvolaním sa na afganské ministerstvo vnútra. Predchádzajúce bilancia hovorila o desiatich mŕtvych a 20 ranených.

Bezpečnostné sily sú častým terčom podobných útokov. Atentátnik sa odpálil vo fronte pred sídlom poriadkovej polície a väčšinu obetí podľa úradov tvoria civilisti. K činu sa prihlásilo islamistické hnutie Taliban.

Explózia otriasla rušnou štvrťou na západe metropoly. Terčom útoku bola policajná zložka, ktorú zriadili k reakcii na nepokoje a výtržnosti, ale takisto ju využívajú pri zásahoch proti povstaleckému hnutiu Taliban, napísala agentúra Reuters.

Zodpovednosť za útok prijal Taliban.Vvo vyhlásení tvrdí, že jeho atentátnik usmrtil či zranil 40 policajtov. Ako uviedla agentúra Reuters, Taliban často údaje o počte obetí svojich útokov preháňa.

Hlavné mesto Afganistanu minulý mesiac zasiahla séria samovražedných útokov hnutia Taliban, ktoré bojuje proti vláde podporovanej Západom. Pri jednom z atentátov zahynulo sedem novinárov obľúbenej súkromnej ​​televíznej stanice.

debata chyba
Viac na túto tému: #Afganistan #Taliban #Kábul #samovražedný útok