Merkelová trpí narcizmom a stratila kontakt s realitou, tvrdí psychiater

Nemecká kancelárka Angela Merkelová je narcistickou osobnosťou, ktorá stratila kontakt s realitou. Psychiater Joachim Maac vo svojej analýze varuje, že sa čoskoro zrúti.

03.02.2016 14:07
debata (200)

Správu zverejnil spravodajský portál lidovky.cz. Podľa Maaca o tom svedčí aj tvrdohlavé odmietanie zmien v migračnej politike. Práve benevolentné pravidlá v minulom roku priviedli do Nemecka viac ako milión utečencov.

Maac vo svojej analýze, ktorú zverejnil aj na serveri Huffington Post Deutschland, ďalej opisuje Merkelovú ako absolútnu perfekcionalistku neschopnú priznať si chybu, ktorá je rozhodnutá uspieť za každú cenu.

Podľa psychiatra je vlastné sebavedomie Merkelovej nízke. „Má tendenciu odvodzovať svoje sebahodnotenie od toho, ako veľmi sa zapáči druhým, pretože jej vlastné sebavedomie je nízke. Nie je skutočnou vodkyňou,“ napísal Maac.

Otvorenie náručia utečencom bol podľa Maaca čisto emotívny akt a len priživilo Merkelovej narcizmus. Sebakontrolu potom stratila s nomináciou na Nobelovu cenu za mier.

V dôsledku toho trpí skresleným pochopením samej seba. Maac tiež dodáva, že Merkelová sa nikdy predtým počas vykonávania svojej funkcie kancelárky nemusela rozhodovať pod tlakom. Problémy zatiaľ tlačila pred sebou.

200 debata chyba
Viac na túto tému: #Angela Merkelová #nízke sebavedomie #narcizmus #psychiater