Trump spochybnil výsledky republikánskych primárok v Iowe

Uchádzač o prezidentskú nomináciu Republikánskej strany Donald Trump spochybnil v stredu regulárnosť pondelňajších republikánskych volebných zhromaždení v štáte Iowa a obvinil ich víťaza Teda Cruza z podvodu. Informovala o tom agentúra AP.

03.02.2016 18:04
debata (8)

Trump na Cruza zaútočil na svojom oficiálnom konte na Twitteri, keď napísal, že „voľby (v Iowe) by sa buď mali opakovať, alebo by sa mali anulovať Cruzove výsledky“.

V predchádzajúcom príspevku zverejnenom na Twitteri Trump obvinil Cruza, že členovia jeho volebného štábu presviedčali voličov o tom, že ďalší z republikánskych uchádzačov o prezidentskú nomináciu Ben Carson z volebného súboja odstupuje. Tým sa ich podľa Trumpa pokúšali ovplyvniť, aby svoje hlasy odovzdali Cruzovi.

Víťazom volieb Republikánskej strany v Iowe sa podľa oficiálnych výsledkov stal senátor za štát Texas Ted Cruz, ktorý získal 28 percent hlasov.

Prekvapujúco na druhom mieste skončil so ziskom 24 percent hlasov kontroverzný newyorský realitný magnát Donald Trump, ktorý doteraz viedol v prieskumoch verejnej mienky.

Na tretej priečke sa umiestnil senátor za štát Florida Marco Rubio, ktorý dostal 23 percent hlasov.

8 debata chyba
Viac na túto tému: #Donald Trump #americké prezidentské voľby #Ted Cruz #Iowa