Iracké vládne sily konečne vytlačili z mesta Ramádí skupinu IS

Iracké bezpečnostné sily a Spojenými štátmi vedená koalícia oznámili, že vládne jednotky získali úplnú kontrolu nad irackým mestom Ramádí, keď sa im podarilo vytlačiť ozbrojených džihádistov aj z predmestí tejto provinčnej metropoly.

09.02.2016 14:45
Irak, Ramádí, vojaci Foto: ,
Iracké bezpečnostné sily držia vlajku skupiny IS, ktorú konečne vytlačili aj z predmestí mesta Ramádí. Cesty spájajúce mesto s Bagdadom sú tiež pod kontrolou vlády.
debata (3)

Iracké ministerstvo vnútra vo vyhlásení uviedlo, že cestu spájajúcu Ramádí s Bagdadom kontrolujú vládne sily, informovala agentúra AP.

Hovorca koaličných síl plukovník Steve Warren pre AP potvrdil, že bezpečnostné sily dobyli celé mesto. Upozornil však, že po džihádistoch zostalo v meste nespočetné množstvo po domácky vyrobených výbušných zariadení a hrozba útokov militantov tiež zostáva vysoká.

Vládne jednotky vytlačili oddiely Islamského štátu (IS) z centra Ramádí ešte v decembri uplynulého roku, odvtedy však pokračovali boje o predmestia.

Ramádí padlo do rúk islamistov vlani v máji, čo sa považovalo za najväčšiu porážku irackej armády od pádu Mósulu v roku 2014.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #vláda #Irak #cesta #Bagdad #Ramádí #IS