Austrálska polícia zhabala metamfetamín za 800 miliónov eur

Austrálska polícia zadržala rekordné množstvo drogy metamfetamín v hodnote viac ako 1,26 miliardy austrálskych dolárov (asi 800 miliónov eur).

15.02.2016 10:09
Drogy, mamička, Sereď, pervitín Foto: ,
Pervitín (Ilustračné foto).
debata

Informoval o tom predstaviteľ austrálskeho ministerstva spravodlivosti Michael Keenan. V súvislosti s týmto nálezom obvinili štyri osoby z výroby a pašovania omamných látok a v prípade odsúdenia im hrozia doživotné tresty väzenia.

Polícia zadržala minulý mesiac v Sydney štyri osoby s hongkongskými pasmi, ktoré sa pokúšali do krajiny previesť v zásielke drogy v silikónových vložkách do podprseniek. Podľa úradov sa našlo 720 litrov metamfetamínu v tekutej forme. To je množstvo, ktoré by stačilo na výrobu 500 kilogramov kryštalickej formy drogy, ktorá sa na austrálskom trhu predáva pod názvom ice. Na Slovensku je známa ako pervitín.

„Zatiaľ najväčšie doteraz zadržané množstvo tekutého metamfetamínu súvisí s tým, že organizované zločinecké skupiny zo zahraničia sa zameriavajú na lukratívny austrálsky trh,“ uviedol Keenan. Podľa neho sa vďaka spolupráci austrálskych a čínskych úradov zabránilo tomu, aby sa v Austrálii predalo 3,6 milióna dávok metamfetamínu.

debata chyba
Viac na túto tému: #Austrália #pervitín #pašovanie drog #metamfetamín