Moskva tvrdí, že nemocnicu v Sýrii zasiahli americké lietadlá

Rusko označilo za neprijateľné obvinenia na svoju adresu za zničenie nemocnice v Sýrii. Hovorca Kremľa Dmitrij Peskov vyhlásil, že podľa veľvyslanca Sýrie v Rusku nemocnicu v sýrskej provincii Idlib zasiahli pri nálete americké, nie ruské lietadlá.

16.02.2016 12:28
Sýria, Maar an-Numán, nemocnica, lekári bez hraníc Foto: ,
Nemocnica v sýrskej provincii Idlib, podporovaná organizáciou Lekári bez hraníc (MSF), po zničujúcom nálete.
debata (599)

„Kategoricky odmietame podobné obvinenia… tým skôr, že zakaždým, keď niekto s niečím podobným príde, nikdy nie je schopný akýmkoľvek spôsobom potvrdiť svoje ničím nepodložené obvinenia,“ vyhlásil Peskov.

Novinárom, ktorí žiadali komentár k útoku v provincii Idlib a obvineniam na adresu Ruska, Peskov odporučil, aby sa vždy sústredili na prvotný zdroj. Uviedol, že v tomto prípade sú to pre Rusko oficiálni predstavitelia sýrskej vlády. V tejto súvislosti citoval sýrskeho veľvyslanca v Rusku Rijáda Haddáda, podľa ktorého na nemocnicu v provincii Idlib zaútočili Američania, a nie ruské vojenské letectvo.

Organizácia Lekári bez hraníc (MSF), ktorá provizórnu nemocnicu v blízkosti mesta Maarat Numán podporovala, uviedla, že pri nálete prišlo o život najmenej sedem ľudí. Osem spolupracovníkov MSF je nezvestných. Podľa MSF by za útokom na nemocnicu mohli byť buď ruské lietadlá, alebo sýrske vládne jednotky.

599 debata chyba
Viac na túto tému: #nálet #Lekári bez hraníc (MSF)