V Brazílii vyčíňa banda zlodejov pod zámienkou boja s vírusom Zika

Brazílske úrady varovali obyvateľov mesta Joinville na juhu krajiny, aby sa mali na pozore pred skupinou mužov. Tí sa vraj vydávajú za zdravotníkov, ktorý vraj čistia domácnosti od vírusu Zika.

22.02.2016 09:34
vírus Zika, vojak, Brazília Foto: ,
Zdravotníkov v boji Zika sprevádzajú pri kontrole domácností vojaci. Banda zlodejov si zohnala ich uniformy a obydlia vykrádala. (Ilustračné foto)
debata (1)

Podľa polície sa trojica podvodníkov dostáva do bytov pod touto zámienkou, avšak namiesto vírusu „vyčistia“ ich cennosti. Podľa agentúry AP sa im už v piatok podarilo ukradnúť značný finančný obnos a elektroniku.

Zábery z bezpečnostnej kamery, zverejnenej televíziou G1, ukazujú, ako dvaja muži v armádnych uniformách a tretí v úbore zdravotného inšpektora vchádzajú do bytu, z ktorého si potom bez vedomia majiteľa odniesli peniaze a techniku.

Brazília patrí ku krajinám najviac postihnutým šírením vírusu Zika, ktorý prenášajú najmä infikované komáre a ktorý ohrozuje vývoj mozgu ľudského plodu. V rizikových oblastiach kontroluje domy približne 300 000 zdravot­níkov, ktorí v sprievode vojakov majú na starosti ničenie možných zdrojov nákazy.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Brazília #zdravotníci #zlodeji #vírus Zika #cennosti