Trumpovu kandidatúru podporili prví republikánski poslanci

Zatiaľ najúspešnejší uchádzač o republikánsku nomináciu do boja o Biely dom Donald Trump získal prvú otvorenú podporu od poslancov amerického Kongresu. Nevyspytateľného realitného magnáta v terajšej kampani zatiaľ republikánski poslanci prehliadali, pretože Trump okázalo ignoruje stranícke zvyklosti a dostáva sa do stretu s republikánskym vedením.

25.02.2016 07:58
debata (5)

Trumpovu kampaň v stredu podporili republikánski poslanci Snemovne reprezentantov Duncan Hunter z Kalifornie a Chris Collins z New Yorku. Podľa Collinsa Trump prejavil „guráž a silu“ pomôcť americkým firmám v konkurenčnom súboji s Čínou. Podľa neho je tiež schopný postaviť sa hrozbám zo strany Islamského štátu a Severnej Kórey. Hunter označil Trumpa za silného vodcu.

Trump v troch z prvých štyroch nominačných súbojov uspel. V zatiaľ poslednom hlasovaní v Nevade získal väčšie percento hlasov, než obaja jeho hlavní prenasledovatelia Marco Rubio a Ted Cruz dohromady. Favoritom je aj vo voľbách 1. marca, keď v rámci takzvaného superutorka odovzdajú svoje hlasy republikánski voliči v 12 amerických štátoch.

5 debata chyba
Viac na túto tému: #USA #Donald Trump #voľby prezidenta USA