Austrália varovala pred možným teroristickým útokom v Indonézii

Austrálska vláda varovala pred možným teroristickým útokom v Indonézii a upozornila turistov, aby sa vo všetkých oblastiach pohybovali s maximálnou opatrnosťou. Informovala o tom agentúra AP. Podľa ministerstva zahraničia existujú náznaky, že teroristi sú v pokročilej fáze plánovania útoku.

25.02.2016 10:12
debata (1)

Už začiatkom týždňa vydala Austrália podobné varovanie pred teroristickým útokom, ktoré sa týkalo malajzijskej metropoly Kuala Lumpur. Tentokrát úrady bližšie neuviedli, ktorých oblastí Indonézie sa upozornenie týka a vyzvali turistov, aby boli obozretní najmä na miestach spojených s náboženskými rituálmi a počas sviatkov. Varovanie platí aj pre obľúbené letoviská, ako je napríklad ostrov Bali.

„Neustále dostávame informácie, ktoré naznačujú, že teroristi pravdepodobne plánujú útoky v Indonézii. Útok sa môže odohrať kedykoľvek a kdekoľvek,“ uviedlo ministerstvo vo svojom vyhlásení. Konkrétne sa zmienilo o tom, že riziko sa zvýšilo po januárových útokoch v Jakarte, pri ktorých zomrelo osem ľudí.

Najľudnatejšia moslimská krajina na svete sa potýka s terorizmom od bombových útokov v nočných baroch na Bali v roku 2002, ktoré si vyžiadali 202 životov prevažne zahraničných turistov. K útokom sa prihlásila islamistická organizácia Jemaah Islamiyah, ktorá je napojená na teroristickú sieť al-Kajdá.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Austrália #indonézia #teroristická hrozba