Po výbuchu míny zahynuli traja ukrajinskí vojaci

Traja ukrajinskí vojaci zomreli a päť ďalších utrpelo zranenia po tom, čo ich automobil narazil na mínu na východe krajiny. K incidentu došlo asi päťdesiat kilometrov severozápadne od Luhansku, ktorý je jednou z dvoch hlavných bášt proruských separatistov.

01.03.2016 16:22
debata (4)

Auto s vojakmi podľa agentúry Unian patrilo 80. brigáde vládnych síl. Miestne úrady prešetrujú okolnosti tragickej udalosti. Ešte pred výbuchom míny hlásil hovorca ukrajinskej armády v situačnom prehľade troch zranených vojakov.

Podľa denníka Ukrajinska pravda v utorok v okolí Luhansku prepadli posádku terénneho vozidla Hummer a zranili dvoch príslušníkov ukrajinskej tajnej služby SBU a jedného výsadkára. Rozstrieľaný Hummer zostal na mieste prepadnutia.

V nedeľu gubernátor Luhanskej oblasti, ktorý je lojálny ku Kyjevu, informoval, že pri výbuchu míny zahynuli dvaja civilisti.

Intenzita bojov medzi separatistami a vládnymi silami sa od uzavretia prímeria, ktoré začalo platiť vlani na začiatku septembra, výrazne znížila. K incidentom s obeťami na životoch však naďalej dochádza, hoci sa medzitým podarilo zneškodniť desaťtisíce nastražených mín. Konflikt si od apríla 2014 vyžiadal viac ako 9-tisíc mŕtvych. Mierové rokovania zostávajú už niekoľko mesiacov na mŕtvom bode, zatiaľ čo Kyjev a Západ obviňujú Rusko z vojenskej podpory separatistov, čo Moskva popiera.

4 debata chyba
Viac na túto tému: #Ukrajina #mína