V Sýrii skolabovala elektrická sieť, príčina nie je známa

Na území celej Sýrie vo štvrtok skolabovala elektrická sieť, príčiny zatiaľ nie sú známe. "Elektrická sieť bola odpojená vo všetkých provinciách. Príčiny sa zisťujú," uviedla štátna agentúra SANA, ktorá sa odvoláva na ministerstvo energetiky.

03.03.2016 15:21
debata (14)

Štátna televízia informovala o masívnom výpadku na elektrickej sieti. V Sýrii platí od piatku minulého týždňa prímerie, boje sa na mnohých miestach upokojili.

Tento piatok chce britský premiér David Cameron telefonicky hovoriť s prezidentmi Francúzska a Ruska Françoisom Hollandom a Vladimirom Putinom a tiež s nemeckou kancelárkou Angelou Merkelovou. Témou má byť udržanie prímeria.

„Musíme zostaviť jednotný front a prezidentovi Putinovi jasne povedať, že prímerie je potrebné udržať a otvoriť cestu k skutočnej politickej zmene,“ povedal hovorca Downing Street 10, sídla britského premiéra.

Prímerie má priniesť obnovu mierových rozhovorov a tiež distribúciu humanitárnej pomoci medzi Sýrčanov a umožniť im vrátiť sa do bežného života. V bojových zónach, najmä v blízkosti Halabu, boli v minulosti výpadky prúdu časté a dlhé. Celoštátny kolaps zatiaľ hlásený nebol.

14 debata chyba
Viac na túto tému: #kolaps #elektrina #Angela Merkelová #Vladimir Putin #David Cameron #Francois Hollande #vojna v Sýrii