Macedónsko chce vpustiť utečencov len z vojnových miest

Grécka polícia v nedeľu oznámila, že utečencom, ktorí chcú prekročiť grécko-macedónske štátne hranice, uložili úrady Macedónskej republiky ďalšie obmedzenia - na macedónske územie môžu podľa nových predpisov vstúpiť len osoby prichádzajúce z tých miest a obcí, ktoré sa podľa posúdenia macedónskych orgánov nachádzajú vo vojnovom stave. Informuje o tom agentúra AP.

06.03.2016 17:17
debata (5)

Predstavitelia gréckej polície vysvetlili, že od nedele platné reštrikcie znamenajú, že do Macedónska môžu z Grécka vstúpiť napríklad ľudia zo sýrskeho Aleppa, ale už nie zo sýrskeho hlavného mesta Damask či z irackej metropoly Bagdad.

Ako poznamenáva AP, policajní činitelia hovorili pod podmienkou zachovania anonymity, keďže nemajú povolenie dávať úradné a oficiálne informácie.

Tieto obmedzenia sú najnovším opatrením Macedónska spomaliť prílev utečencov na svoje územie. Denne povoľuje Macedónsko prekročiť svoje hranice len hŕstke migrantov a na gréckej strane je v preplnenom tábore v malej dedine Idomeni momentálne uviaznutých 13 000 – 14 000 ľudí.

5 debata chyba
Viac na túto tému: #Grécko #hranice #utečenci #Macedónsko