Pri streľbe v Sydney zomreli dvaja ľudia vrátane útočníka

Dvoch mŕtvych a dvoch zranených si vyžiadala pondelňajšia streľba v továrni na juhozápadnom okraji austrálskeho mesta Sydney. Polícia po preniknutí do objektu našla mŕtveho strelca, ktorý zrejme spáchal samovraždu, a tri zranené osoby, z ktorých jedna vážnemu zraneniu podľahla, napísala agentúra AP. Motív rokovania útočníka nie je jasný.

07.03.2016 11:23
debata

Privolaní policajti držali továreň na sydneyskom predmestí Ingleburn niekoľko hodín v obkľúčení a snažili sa s ozbrojencom vyjednávať. Keď potom prenikli dovnútra, našli mŕtveho 33-ročného muža, ktorý sa zjavne sám zastrelil svojou zbraňou, informoval detektív Mark Brett.

Polícia našla troch postrelených ľudí, z ktorých jeden na mieste zomrel. Išlo o 43-ročného muža. Objavili tiež tri ďalšie osoby, ktoré sa v budove ukrývali. Zatiaľ nie je jasné, či strelec držal osoby ako rukojemníkov, alebo či sa celý čas pred ním schovávali.

V decembri 2014 v centre Sydney ozbrojený muž hlásiaci sa k IS zadržiaval 16 hodín personál a zamestnancov kaviarne. Incident sa skončil smrťou troch ľudí vrátane útočníka, pripomenula agentúra Reuters.

debata chyba
Viac na túto tému: #streľba #sydney