Pedofil Dutroux chcel v štôlňach vybudovať mesto pre deti

Belgický pedofil Marc Dutroux, ktorého odsúdili na doživotie, mal v úmysle vytvoriť "podzemné mesto" pre deti.

09.03.2016 14:37
debata (2)

Uviedol to jeden z jeho bývalých advokátov v rozhovore pre najnovšie vydanie belgického týždenníka Soir Mag. Advokát Julien Pierre zastupoval Dutrouxa od jeho zatknutia v roku 1996 do roku 2003. Spoluprácu s ním ukončil rok pred začatím súdneho procesu, v ktorom Dutrouxa odsúdili na doživotie.

Pierre si v rozhovore pre Soir Mag spomenul na jeden z rozhovorov, v ktorom jeho mandant vysvetlil, že mal v úmysle uniesť mnoho detí a potom v podzemných chodbách a štôlňach opustenej bane v Charleroi vytvoriť „niečo ako podzemné mesto, kde by panovalo dobro, harmónia a bezpečie“.

Dutrouxa, ktorý má teraz 59 rokov, zadržali 13. augusta 1996. O dva dni neskôr sa v skrýši v jednom z Dutrouxových domov – v obci Marcinelle neďaleko opustených baní v Charleroi – našli dve nezvestné tínedžerky Laetitia Delhezová a Sabine Dardennová, ktoré uniesol.

O dva týždne neskôr exhumovali na jednom z Dutrouxových pozemkov telá Julie a Melissy, ktoré pedofil uniesol v júni 1995 a ktoré zomreli od hladu, kým Dutrouxa zadržiavala a vypočúvala polícia v inej kauze.

Ďalšími dvoma obeťami boli 17-ročná An Marchalová a 19-ročná Eefje Lambrecksová. Ich telá našli v ďalšom Dutrouxovom dome, pedofil ich pochoval v záhrade pod betónovou platňou,

Počas súdneho procesu, ktorý sa konal v roku 2004 v meste Arlon na juhovýchode Belgicka, Sabine Dardennová, jedna z dvoch preživších, vypovedala, že Dutroux jej po únose dal nové meno a snažil sa jej nahovoriť, že ju chráni pred zlom a zlými ľuďmi, pričom ju však sexuálne zneužíval. Povedal jej tiež, že Laetitiu Delhezovú uniesol kvôli nej, „aby mala kamarátku“.

Práve únos Laetitie Delhezovej napokon pomohol k Dutrouxovmu dolapeniu, keďže viacero ľudí si v okolí miesta, kde sa dievča stratilo, všimlo podozrivú dodávku, ktorá – ako sa neskôr ukázalo – patrila Dutrouxovi.

Dutrouxa súd uznal za vinného z únosu a znásilnenia šiestich dievčat a za smrť štyroch z nich. Odsúdili ho na doživotie bez možnosti predčasného prepustenia na slobodu.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Belgicko #doživotie #pedofília #dutroux