Na predmestí Bruselu pochovali jedného z atentátnikov z Paríža

Po 118 dňoch od série teroristických útokov v Paríži pochovali vo štvrtok v Bruseli jedného z ich páchateľov - 20-ročného Bilala Hadfiho, ktorý 13. novembra 2015 spáchal samovražedný atentát v blízkosti štadióna Stade de France na parížskom predmestí Saint-Denis.

11.03.2016 11:00
debata (4)

Hadfiho pochovali v moslimskej časti cintorína v bruselskej štvrti Schaerbeek. Na pohrebe sa zúčastnilo asi 30 ľudí, najmä rodinní príslušníci. V okolí cintorína hliadkovala polícia, informoval v piatok denník Derniere heure.

Príbuzní si pôvodne želali, aby bol mladík pochovaný v Maroku, odkiaľ rodina do Belgicka prišla. Marocké úrady však jej žiadosti zrejme nevyhoveli.

Podľa francúzskych médií by sa čoskoro mal konať aj pohreb Hasny Aitboulahcenovej, sesternice strojcu parížskych atentátov Abdelhamida Abaaouda. Abaaoud sa spolu s ňou a ďalšiu osobou po atentátoch schoval v byte jej priateľa na predmestí Saint-Denis.

Táto trojica prišla o život pri operácii protiteroristického komanda, ktoré na skrýšu upozornila Hasnina priateľka. Hasnu Aitboulahcenovú pochovajú v meste Tremblay-en-France v oblasti Seine-Saint-Denis neďaleko Paríža.

Novembrové útoky v Paríži a na jeho predmestí Saint-Denis spáchali tri koordinované skupiny útočníkov. Traja atentátnici sa vyhodili do vzduchu pred bránami Stade De France, kde sa práve aj za účasti prezidenta Francoisa Hollanda konal futbalový zápas medzi Francúzskom a Nemeckom.

Ďalšie komando – predpokladá sa, že štvorčlenné – strieľalo do ľudí v baroch a reštauráciách v 10. a 11. parížskom obvode. Ďalší traja útočníci vzali za rukojemníkov návštevníkov koncertu v rockovom klube Bataclan v 10. obvode. Obeťami ich útokov sa stalo spolu 130 ľudí a vyše 350 bolo zranených.

4 debata chyba
Viac na túto tému: #Brusel #pohreb #atentátnik #teror v Paríži