Obama tvrdí, že embargo voči Kube zruší jeho nástupca

Americký prezident Barack Obama sa domnieva, že Kongres USA zruší embargo voči Kube za jeho nástupcu na poste šéfa Bieleho domu, či už ním bude republikán alebo demokrat. Uviedol to v rozhovore pre televíziu CNN en Espaňol, odvysielanom v pondelok.

15.03.2016 07:27
Obama Foto: ,
Americký prezident Barack Obama.
debata

Obama, ktorý o týždeň odcestuje na historickú návštevu Kuby, konštatoval, že v súčasnosti neexistuje medzi kongresmanmi dostatočná podpora na zrušenie niekoľko desaťročí uplatňovaného embarga, avšak názory v oboch politických stranách sa posúvajú týmto smerom.

„Predpokladám, že niekedy za vlády najbližšieho prezidenta, či už to bude demokrat alebo republikán, bude toto embargo skutočne zrušené,“ uviedol Obama v interview pre stanicu vysielajúcu v španielčine. Rozhovor poskytol minulý týždeň, informovala agentúra Reuters.

„Má pre nás zmysel predávať na Kubu, obchodovať s Kubou, ukazovať naše obchodné praktiky, ako zaobchádzame s pracovníkmi a ako pristupujeme k otázkam ľudských práv, to pomôže dosiahnuť také zmeny, aké sú potrebné,“ vyhlásil Obama, ktorý z funkcie odchádza v januári budúceho roka.

debata chyba
Viac na túto tému: #Barack Obama #Kuba #zrušenie #embargo