Trumpov spot zosmiešňuje Clintonovú, Putina heroizuje

Republikánsky kandidát na prezidenta Donald Trump v posmešnom videu spochybnil schopnosť demokratickej prezidentskej kandidátky Hillary Clintonovej čeliť oponentom Spojených štátov, akým je ruský prezident Vladimir Putin.

17.03.2016 16:32
Donald Trump, Hillary Clintonová Foto:
Republikán Donald Trump a demokratka Hillary Clintonová.
debata (28)

Putin na nahrávke ľahko poráža svojho súpera v džude, zatiaľ čo Clintonová na ňom šteká ako psík. Kremeľ video kritizoval s tým, že Rusko „démonizuje“.

„Keď je potrebné postaviť sa našim najtvrdším protivníkom, demokrati majú dokonalú odpoveď,“ hlása predvolebný spot, na ktorom je okrem Putina na džudistickej žinenke zachytený tiež maskovaný ozbrojenec.

Nahrávka najúspešnejšej demokratickej kandidátky Clintonovej pochádza z februárového predvolebného zhromaždenia v meste Reno v Nevade. Clintonová vydávala zvuky, ktoré sa podobali psiemu štekotu, napísal spravodajský server CNN News.

Video končí záberom na smejúceho sa ruského prezidenta a konštatovaním, že Spojené štáty nepotrebujú byť terčom vtipov. Server CNN News pripomenul, že Trump už v minulosti vyjadril rešpekt k ruskému prezidentovi, čím sa odchýlil od tradičných republikánskych postojov.

„Videl som ten spot, ale neviem, či ho videl i (prezident) Vladimir Putin. Náš postoj k nemu je negatívny,“ vyhlásil v reakcii hovorca Kremľa Dmitrij Peskov.

„Je verejným tajomstvom, že démonizovanie Ruska a čohokoľvek, čo sa s Ruskom spája, je charakteristickým rysom americkej predvolebnej kampane. Prajeme si, aby (americký) volebný proces prebiehal bez odkazov na našu krajinu,“ dodal Peskov.

28 debata chyba
Viac na túto tému: #Vladimir Putin #Hillary Clinton #spot #džudo #Donald Trump #štekanie