Pri útoku v Iraku zomrelo 41 ľudí, 105 zranených

Na 41 mŕtvych a 105 zranených sa podľa irackých bezpečnostných a zdravotníckych zdrojov zvýšila tragická bilancia piatkového samovražedného bombového útoku na futbalovom štadióne v irackom meste Iskandaríja.

26.03.2016 13:51
debata (2)

Oznámila to v sobotu agentúra AP. K zodpovednosti k atentátu sa podľa nej už prihlásila teroristická skupina Islamský štát (IS).

Útok sa udial počas futbalového zápasu. Atentátnik sa odpálil medzi skupinou Iračanov sledujúcich futbal na armádou spravovanej lokalite južne od Bagdadu. Mesto Iskandaríja leží približne 50 kilometrov južne od irackej metropoly.

Islamský štát, ktorý následne prevzal za útok zodpovednosť, uviedol, že jeho cieľom boli príslušníci šiitských polovojenských oddielov.

Džihádisti zo sunnitského Islamského štátu sa v uplynulých mesiacoch už stiahli z mnohých časti Iraku a Sýrie, avšak začali to odplácať sériou rozsiahlych útokov, ktorých cieľom sú civilisti.

Dáiš – ako sa Islamský štát nazýva iným menom – sa prihlásil k zodpovednosti aj za tohtotýždňové útoky v belgickom hlavnom meste Brusel, pri ktorých prišlo o život 31 ľudí.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Irak #samovražedný útok