Slovenské vozidlá pri rímskom Koloseu ostreľovali až štyrikrát

V blízkosti rímskeho Kolosea sa v sobotu na vozidlá slovenského dopravcu strieľalo celkovo štyrikrát. Ako spresnil riaditeľ tlačového odboru Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí (MZVaEZ) SR Juraja Tomaga, strieľalo sa na tri autobusy a jeden minivan.

27.03.2016 09:25 , aktualizované: 13:28
debata (42)

„Streľba spôsobila iba materiálne škody, k zraneniu žiadneho slovenského občana nedošlo,“ informoval Tomaga. „V jednom prípade boli v autobuse slovenskí turisti, predtým na mieste parkoval slovenský autobus s ázijskými turistami,“ dodal Tomaga.

Prípad vyšetruje polícia. Podľa informácií MZVaEZ sa činu dopustili vandali, ktorí sa špecificky zameriavajú na slovenské, poľské a české autobusy poskytujúce služby ázijským turistom.

Strely zasiahli autobus slovenského prepravcu pri Koloseu v Ríme

Autobus slovenského prepravcu Eurovan s čínskymi turistami zasiahli v sobotu pri Koloseu v Ríme dve strely. Nikto z pasažierov neutrpel zranenia.

Talianska polícia odporučila vodičovi odísť z mesta. Podobné incidenty sa údajne totiž stali na viacerých miestach talianskej metropoly. Informoval o tom v sobotu večer slovenský portál dennikn.sk, ktorému potvrdila informáciu majiteľka spoločnosti Eurovan Iveta Kacvinská.

Na autobus slovenského prepravcu z Prešova strieľal neznámy útočník z presne nezistenej zbrane. Fotografie zničených skiel boli zverejnené na sociálnej sieti Facebook.

Autobus priviezol skupinu čínskych turistov pred historickú pamiatku Koloseum, keď na parkovisku zasiahli strely dve okná a bočný plech. Zatiaľ sa nepodarilo zistiť, odkiaľ útočník strieľal.

Talianski policajti odporučili vodičovi opustiť Rím, pretože v sobotu došlo v meste k viacerým prípadom ostreľovania zahraničných autobusov. Kacvinská povedala, že podobný prípad sa stal na Námestí Republiky či na ulici Via Veneto, ale aj vo Florencii a v Pise.

Vodič sa obrátil o pomoc takisto na slovenské veľvyslanectvo, ktoré sa skontaktovalo s miestnou políciou, ale nedostalo žiadne bližšie informácie. Ministerstvo zahraničných vecí SR situáciu preveruje, dodal portál.

42 debata chyba
Viac na túto tému: #Taliansko #autobus