Na východe Ruska sa zrútilo bojové lietadlo

Pri cvičnom lete na východe Ruska sa zrútilo bojové lietadlo Su-25. Podľa oznámenia ruskej armády stroj dopadol asi 200 kilometrov severne od Vladivostoku, pilot sa katapultoval. Na zemi lietadlo zničilo dve poľnohospodárske usadlosti, trosky sa zrútili niekoľko desiatok metrov od obytných domov a spôsobili požiar, uviedla agentúra TASS.

30.03.2016 09:18
debata (13)

Haváriu podľa armádnych vyšetrovateľov zrejme spôsobila porucha motora pri pokuse o pristátie na vojenskom letisku Černigovka. Pilot je v poriadku, žiadne obete vraj nešťastie nespôsobilo ani na zemi. Na palube stroja neboli údajne žiadne zbrane.

Stroje Su-25 sa podľa ruských zdrojov zapojili do bojov v Sýrii, kde Rusko nasadilo svoje letecké jednotky vlani v septembri. Námestník riaditeľa ruského vývozcu Rosoboronexport Sergej Goreslavskij v utorok novinárom povedal, že v dôsledku úspešných zásahov ruského letectva na sýrskom bojisku sa výrazne zvýšil záujem o nákup ruských lietadiel, najmä stíhacích bombardérov Su-34 a Su-35. Najviac záujemcov sa vraj hlási z krajín Blízkeho východu, ale aj z Afriky, Ázie a Latinskej Ameriky.

13 debata chyba
Viac na túto tému: #Rusko #pád lietadla #Su-25