Belgicko vykonalo ďalšiu raziu kvôli zmarenému útoku vo Francúzsku

Belgická polícia vykonala v meste Kortrijk na severozápade Belgicka ďalšie raziu v súvislosti so zmareným teroristickým útokom vo Francúzsku.

31.03.2016 20:50
debata (5)

Uviedla to agentúra AFP. Z plánovania tohto útoku francúzske úrady obvinili francúzskeho islamistického radikála Redu Kriketa, po ďalších pátrajú.

Počas Kriketovho zadržania na parížskom predmestí Argenteuil vo štvrtok minulý týždeň francúzska polícia našla zbrane a menšie množstvo výbušnín. Povedala, že k atentátu malo dôjsť čoskoro.

Počas razie v Belgicku polícia podľa zdrojov AFP nikoho nezatkli a nenašli žiadne zbrane či trhaviny.

Kvôli Kriketovmu prípadu polícia v Belgicku už v uplynulých dňoch zadržala dvoch ľudí. Ďalšieho podozrivého Francúza lapili policajti v holandskom Rotterdame.

Bruselské letisko Zaventem, ktoré sa stalo terčom samovražedných bombových atentátov islamistov 22. marca, oznámilo, že obnoví osobnú dopravu najskôr cez víkend. Doteraz uvádzalo, že by sa tak mohlo stať už popoludní.

„Technicky je letisko pre čiastočné obnovenie dopravy cestujúcich pripravené. Poslednou etapou pre obnovenie činnosti je formálny politický súhlas. V očakávaní tohto schválenia sa rozhodlo, že sa leta cestujúcich nebudú organizovať najmenej do piatkového večera,“ vysvetlila vo vyhlásení spoločnosť Brussels Airport prevádzkujúca letisko.

5 debata chyba
Viac na túto tému: #razia #Belgicko #útoky v Bruseli