Jeden z útočníkov z Bruselu kedysi pracoval v sídle EP

Informácie, v zmysle ktorých mal jeden z predpokladaných páchateľov teroristických útokov v Bruseli v minulosti pracovať v sídle Európskeho parlamentu, sa v stredu ukázali ako pravdivé.

06.04.2016 19:43
Európsky parlament, europarlament, Euro EÚ, Brusel Foto:
Európsky parlament v Bruseli.
debata (5)

Informáciu o preverovaní tejto skutočnosti zo strany EP, ktorú priniesla s odvolaním sa na hovorcu EP tlačová agentúra DPA bez uvedenia ďalších podrobností, doplnila v krátkom čase správa tlačovej agentúry APA o tom, že je táto informácia oficiálne potvrdená.

Hovorca EP Jaume Duch Guillot uviedol, že spomínaný muž pracoval ako študent v čase letných prázdnin pred šiestimi a siedmimi rokmi, po obdobie jedného mesiaca v roku 2009 a po rovnaký čas o rok neskôr, pre firmu zabezpečujúcu čistenie objektu. Pri jeho lustrácii sa vtedy nenašli žiadne záznamy o spojení s trestnou činnosťou.

Médiá už predtým priniesli správu, podľa ktorej jeden z podozrivých z účasti na teroristických útokoch v Bruseli pracoval pre súkromnú firmu zabezpečujúcu čistenie Európskeho parlamentu.

Samovražedné teroristické útoky, ktorých dejiskom sa stali medzinárodné letisko Zaventem v Bruseli a jedna z tamojších staníc metra, si vyžiadali 22. marca 32 obetí z radov nevinných ľudí.

5 debata chyba
Viac na túto tému: #Európsky parlament #útoky v Bruseli