IS prepustil väčšinu robotníkov zo sýrskej cementárne, štyroch zabili

Bojovníci extrémistickej skupiny Islamský štát (IS) už prepustili väčšinu z približne troch stoviek robotníkov, ktorých uniesli tento týždeň z cementárne severovýchodne od Damasku.

09.04.2016 17:37
debata (6)

Agentúra AP o tom informuje s odvolaním sa na údaje Sýrskeho pozorovateľského centra pre ľudské práva (SOHR)so sídlom v Británii.

Teroristi podľa SOHR prepustili takmer všetkých pracovníkov, ktorých uniesli pred dvoma dňami z továrne pri meste Dumajr severovýchodne od metropoly Damask. Ponechali si však 30 strážnikov, ktorí boli v zmienenej fabrike ako dozor a pracovali pre sýrsky režim.

Spravodajská agentúra Amak, ktorá spolupracuje s Islamským štátom, v tejto súvislosti oznámila, že bojovníci robotníkov prepustili po výsluchu. Počas neho zisťovali ich náboženskú príslušnosť a aj to, pre koho pracujú.

Dodala, že zabili štyroch z nich, ktorí sa prihlásili k náboženskej menšine drúzov z odnože šiítského islamu. V zajatí si nechali 20 provládnych ozbrojencov.

Oblasť – ktorá leží približne 40 kilometrov severovýchodne od Damasku, kde sa nachádza uvedená cementáreň – bola v uplynulých dňoch dejiskom útoku IS na sýrske vládne sily. Sýrski aktivisti uviedli, že tento „mohutný“ útok mal byť odplatou vládnym silám za nedávne vyhnanie bojovníkov IS z historického mesta Palmýra.

6 debata chyba
Viac na túto tému: #vražda #zajatci #Palmýra #IS #cementáreň