Výbuch v petrochemickom podniku v Mexiku zabil 13 ľudí

Najmenej 13 obetí a vyše 100 zranených si v štvrtok vyžiadal výbuch v petrochemickej továrni v mexickom prístavnom meste Coatzacoalcos v štáte Veracruz. Väčšina zranených osôb sú zamestnanci továrne, uviedla agentúra AP.

21.04.2016 07:56 , aktualizované: 17:23
Mexiko, výbuch Foto: ,
Dym stúpa po výbuchu v petrochemickom podniku mexickej ropnej spoločnosti.
debata

Z preventívnych dôvodov z oblasti evakuovali viac ako 2000 ľudí. Vyučovanie na školách v meste a okolí je zrušené.

Továreň patrí mexickej štátnej spoločnosti Petróleos Mexicanos (PEMEX) a vyrába sa v nej vinylchlorid používaný pri výrobe PVC.

Spoločnosť informovala, že oblak hustého dymu, ktorý sa vytvoril nad miestom výbuchu, sa pomerne rýchlo rozplynul, čím stratil svoj toxický efekt. napriek tomu PEMEX vyzval obyvateľov mesta a okolitých obcí, aby až do odvolania nevychádzali zo svojich príbytkov a nepribližovali sa k areálu továrne.

Príčina výbuchu v továrni nie je známa. Po explózii vznikol požiar, ktorý hasiči po niekoľkých hodinách dostali pod kontrolu.

Ako pripomenula agentúra AP, firma PEMEX od začiatku roka zažila niekoľko mimoriadnych situácií: jedna z nich sa odohrala v továrni v Coatzacoalcose, kde pri požiari zahynul jeden človek, druhou bol požiar na jednej z ťažobných plošín firmy v Mexickom zálive. Obe tragédie sa odohrali vo februári.

debata chyba
Viac na túto tému: #Mexiko #výbuch #mŕtvi