Rozsiahly požiar zničil prírodovedné múzeum v Dillí

Národné prírodovedné múzeum (NMNH) v indickom hlavnom meste Naí Dillí postihol v skorých ranných hodinách rozsiahly požiar, ktorý zničil jeho vnútorné zariadenie. Informuje o tom agentúra AP.

26.04.2016 10:30
India Múzeum, dillí Foto: ,
hasiči bojovali s rozsiahlym požiarom niekoľko hodín.
debata

Hasiči bojovali s plameňmi vyše štyri hodiny. Požiar vypukol na najvyššom poschodí tejto šesťposchodovej budovy. Na mieste zasahovalo 35 hasičských áut. Príčina katastrofy sa vyšetruje. Minister životného prostredia Prakaš Džavadekar uviedol, že rozsah škôd ešte nevyhodnotili.

„Je to tragédia. Národné prírodovedné múzeum je pokladom našej krajiny a nedá sa vyčísliť v peniazoch,“ vyhlásil Džavadekar, ktorý nariadil požiarny audit v ďalších 34 indických múzeách.

Pri zásahu utrpelo šesť hasičov vážne zranenia, píše denník The Times of India. Predstaviteľ zasahujúcich hasičov vyhlásil, že v budove múzea nefungovali bezpečnostné systémy.

Národné prírodovedné múzeum patrí k popredným štátnym muzeálnym inštitúciám Indie. Vo svojich zbierkach prezentuje exponáty fauny, flóry a nerastného bohatstva krajiny. Založené bolo v roku 1972, do prevádzky ho uviedli v roku 1978.

debata chyba
Viac na túto tému: #Dillí #prírodovedné múzeum