Bruselské letisko opäť sprístupní halu, kde v marci vybuchli bomby

Odletovú halu medzinárodného letiska v Bruseli, ktorá bola 22. marca dejiskom bombových útokov, opäť sprístupnia cestujúcim už v nedeľu. Agentúra DPA informovala, že čiastočné obnovenie prevádzky sa bude týkať 111 registračných pultov, zatiaľ čo ďalších 36 pultov zostane v dočasných odbavovacích priestoroch, ktoré zriadili vzhľadom na škody spôsobené výbuchmi.

30.04.2016 08:44
debata (2)

„Skutočnosť, že je to možné necelých 40 dní po útokoch, je po technickej a pracovnej stránke nepochybne husárskym kúskom, ktorý si vyžadoval enormné úsilie stoviek ľudí,“ uviedol v piatkovom vyhlásení Arnaud Feist, generálny riaditeľ bruselského letiska Zaventem. Vyjadril zároveň očakávanie, že kapacita letiska sa vráti na pôvodnú úroveň do polovice júna.

Narastajúci počet cestujúcich odbavených na bruselskom letisku za posledné dva týždne je podľa Feista „nádejným znakom zotavenia“ pre celé Belgicko.

Verejnosť bude môcť čiastočne obnovenú odletovú halu využívať od nedeľňajšieho popoludnia, na letisku však zostanú v platnosti sprísnené bezpečnostné opatrenia a cestujúcim preto naďalej odporúčajú, aby prichádzali najmenej tri hodiny pred odletom.

Samovražedné bombové útoky spáchané 22. marca na bruselskom letisku Zaventem a stanici metra Maelbeek/Maalbeek si vyžiadali celkovo 32 obetí na životoch a vyše 300 zranených. Prihlásila sa k nim teroristická skupina Islamský štát.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Brusel #Zaventem