CIA si pripomenula zabitie bin Ládina

Americká Ústredná spravodajská služba (CIA) pri príležitosti dnešného piateho výročia likvidácie teroristu Usamu bin Ládina usporiadala na Twitteri rekonštrukciu operácie, za čo si na internete vyslúžila kritiku.

02.05.2016 11:11
debata (18)

Strojcu útokov na Spojené štáty zo septembra 2001 zastrelilo v jeho úkryte v pakistanskom Abbottábáde americké komando.

„15:39 (východoamerického letného času – 21:39 SELČ) – Usáma bin Ládin objavený v treťom poschodí a zlikvidovaný,“ uviedla CIA v jednom z tweetov, ktorý mapoval útok zvláštnej americkej jednotky. Rekonštrukcia živého prenosu začala odsúhlasením bin Ládinovej likvidácie a skončila potvrdením identity jeho tela po jeho prevoze z Abbottábádu na základňu v Afganistane.

„Toto je bizarné a trápne,“ napísal na twitteri jeden z užívateľov. Ďalší ľudia zase uviedli, že takáto pripomienka je od CIA neprofesionálna, zbytočná a že navyše znižuje vážnosť práce, ktorú si príprava razie vyžiadala.

Spojené štáty uviedli, že len pár hodín po útoku na bin Ládinov dom v Pakistane teroristovo telo dopravili na plavidlo amerického námorníctva. Po úkonoch vykonaných v súlade s islamskými pohrebnými zvyklosťami ho posádka následne vhodila do vôd Arabského mora.

18 debata chyba
Viac na túto tému: #CIA #Usama bin Ládin