Kenská polícia rozbila skupinu plánujúcu biologický útok

Kenská polícia ohlásila, že rozbila skupinu extrémisticky zameraných lekárov napojenú na Islamský štát a podozrivú z prípravy rozsiahleho biologického útoku v Keni. Zadržaní tiež verbovali univerzitných študentov, aby sa pripojili k IS v Líbyi a Sýrii, oznámil podľa agentúry AP šéf kenskej polície Joseph Boinnet.

03.05.2016 22:42
debata (2)

Súd podľa Boinneta umožnil protiteroristickému policajnému útvaru ponechať v tridsaťdňovej vyšetrovacej väzbe hlavného podozrivého Muhammada Abdiho Alího, ktorého zadržali už v piatok. V Kampale medzitým zatkli aj Alího manželku, ktorá v ugandskej metropole študuje medicínu. Dvaja možní komplici z mesta Kitale na západe Kene sú na úteku.

„Podozriví mali v pláne uskutočniť rozsiahle útoky podobné útoku vo Westgate Mall s úmyslom zabíjať nevinných Keňanov,“ povedal Boinnet s pripomienkou teroristického útoku zo septembra 2013 v nákupnom centre v Nairobi, ktorý si vyžiadal životy 67 ľudí.

Policajný šéf dodal, že v Alího skupine boli aj lekárski experti, s ktorých pomocou teroristi plánovali vykonať v Keni útok s antraxom.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #keňa #IS