Trump vraj londýnskeho starostu Khana do USA pustí

Uchádzač o úrad amerického prezidenta Donald Trump, ktorý uvažuje o zákaze vstupu moslimov do USA, urobí v prípade novozvoleného starostu Londýna Sadiqa Khana výnimku. Trump to povedal v reakcii na obavy, ktoré Khan vyjadril v rozhovore s časopisom Time. Khan je prvým starostom Londýna, ktorý sa hlási k islamu.

10.05.2016 08:49
debata (1)

„Chcem ísť do Ameriky a stretnúť sa americkými starostami. Ak sa stane Donald Trump prezidentom, nedostanem sa tam kvôli svojej viere,“ povedal Khan.

Trump mu však odkázal, že vždy existujú výnimky. O zákaze vstupu moslimov sa zmienil v reakcii na minuloročné atentáty, pri ktorých teroristi vo Francúzsku zabili 130 ľudí. „Vždy budú nejaké výnimky,“ povedal Trump s tým, že je „šťastný“, že Londýn bude riadiť práve Khan. „Ak bude robiť prácu dobre, ak ju bude robiť výborne, bude to úžasná vec,“ vyhlásil.

Khan je potomkom pakistanských prisťahovalcov a minulý týždeň si ho viac ako 1,3 milióna Londýnčanov zvolilo za starostu. V rozhovore vyjadril nádej, že „Trumpov prístup k politike“ v Amerike neprevládne.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #USA #Donald Trump #Sadiq Khan