Bývalý Trumpov sluha vyzýval na Facebooku zavraždiť Obamu

Tajná služba Spojených štátov (USSS), ktorá je zodpovedná za bezpečnosť amerického prezidenta, začne vyšetrovanie voči Anthonymu Senecalovi, bývalému dlhoročnému sluhovi republikánskeho prezidentského kandidáta Donalda Trumpa.

13.05.2016 07:21
debata (7)

Dôvodom sú jeho opakované vyhrážky smrťou na adresu Baracka Obamu na Facebooku, o ktorých podľa agentúry AP informoval investígatívny časopis Mother Jones.

Iba v stredu zverejnil 84-ročný Senecal na svojom profile prístupnom len pre priateľov komentár, že armáda mala Obamu zastreliť už počas jeho prvého funkčného obdobia ako „nepriateľského agenta“. „Donald J. Trump teraz prichádza skoncovať s korupciou vo vláde!“ dodal.

V apríli 2015 Senecal zasa napísal, že Obamu treba „obesiť za zradu“.

O mesiac neskôr chcel Seneca „pomôcť zbaviť Ameriku vyvrheľov v jej vláde“. Obamu preto treba vytiahnuť z jeho „Bielej mešity“ a obesiť.

V iných príspevkoch vyzýval podľa agentúry BNO News na obesenie bývalej ministerky zahraničných vecí Hillary Clintonovej za kauzu útoku na americký konzulát v líbyjskom meste Benghází alebo na zničenie mesta Ferguson, ktorým otriasli nepokoje po zastrelení neozbrojeného černošského tínedžera. Senecal pravosť svojich komentárov potvrdil a vo vysielaní NBC News tiež povedal, že moslimovia prichádzajúci do Spojených štátov „by mal byť zastrelení na brehu“.

Senecal bol Trumpovým sluhom 17 rokov. Od roku 2009 začal pôsobiť ako „historik“ v bývalom letnom sídle Mar-a-Lago v Palm Beach na Florida, ktoré vlastní Trump.

Hovorkyňa Trumpovej kampane Hope Hicksová vo vyhlásení uviedla, že Senecal tam už roky nepracuje a zároveň sa dištancovala od jeho „hrozných výrokov“ na adresu Obamu a jeho rodiny.

Sám Senecal časopisu Mother Jones povedal, že Mar-a-Lag, kde žije od 50. rokov, robí sprievodcu.

7 debata chyba
Viac na túto tému: #Barack Obama #Donald Trump