Iracký Bagdad zasiahli tri bombové útoky, desiatky mŕtvych

Pri troch bombových útokoch v Bagdade zahynulo najmenej 63 ľudí a ďalších viac ako 100 ich utrpelo zranenia, uviedla agentúra Reuters s odvolaním sa na policajné a lekárske zdroje.

17.05.2016 14:43
Irak, bombový útok Foto: ,
Iracké bezpečnostné sily a občania po výbuchu bomby na trhovisku vo štvrti Šaab.
debata

K prvým dvom útokom sa prihlásili ozbrojenci z hnutia Islamský štát, ktorí obsadili rozsiahle územia v Iraku i susednej Sýrii.

Výbuch na trhovisku v štvrti Šaab vo východnom Bagdade usmrtil 38 osôb a zranil ďalších 70 ľudí. Na juhu irackej metropoly v štvrti Rašíd potom výbušnina umiestnená v automobile zabila šesť ľudí a zranila ďalších 21. Ďalší bombový útok následne zasiahol aj preplnené trhovisko v prevažne šiitskej štvrti Sadr City. Zahynulo 19 ľudí a ďalších 15 sa zranilo.

Útočník v Šaabe mal na sebe vestu s výbušninami, zároveň odpálil aj ďalšiu bombu umiestnenú na ulici, citovala štátna televízia hovorcu bagdadských bezpečnostných zložiek.

Islamisti mali za posledný týždeň na svedomí v Bagdade a jeho okolie množstvo útokov, ktoré si vyžiadali na 100 obetí. To vyvolalo tvrdú kritiku vlády premiéra Hajdara Abádího, ktorú miestni obyvatelia obviňujú z toho, že im nie je schopná zaistiť bezpečnosť.

debata chyba
Viac na túto tému: #Irak #Bagdad #bombový útok #Islamský štát